WAAROM EEN HUURWONING?

Je gaat samenwonen, of juist uit elkaar. Je gaat verhuizen voor je werk of je studie. En zo zijn er natuurlijk meerdere redenen te bedenken waarom je tijdelijk een huurwoning in de vrije sector wil gaan huren, ook wel particulier huren genoemd. Het belangrijkste voordeel van particulier huren is dat je vaak direct kan intrekken in de huurwoning en niet te maken hebt met lange wachttijden. 

Een huis huren gaat tegenwoordig niet zo gemakkelijk meer. Voor de sociale huurwoning moet je jaren op de wachtlijst staan om in aanmerking te komen. Maar in sommige situaties kan je niet lang wachten totdat er een woning beschikbaar is via een van de sociale woningbouwstichtingen.

Het vinden van jouw ideale huurwoning begint bij ons overzichtelijk aanbod van huurhuizen in de vrije sector in Noord-Holland, van Amsterdam tot Haarlem.

          


SNEL EEN HUURWONING VINDEN?

Op onze website vind je alle huurwoningen van verhuurders met wie wij samenwerken. Met onze fijne website en onze transparante en snelle service is het vinden van dat ruime appartement, charmante woning of luxe studio zo gebeurd. Geen vervelende lange en tijdrovende zoektocht, maar een eenvoudige en plezierige reis op weg naar jouw nieuwe woning. 

WAAR MOET JE REKENING MEE HOUDEN?

De belangrijkste voorwaarde om een huurwoning te kunnen huren is jouw inkomen. Houdt er rekening mee dan niet alle inkomens worden meegeteld. Zie hieronder welke inkomsten wel of niet meegerekend kunnen worden.

INKOMENSEIS HUURWONING

Voordat je voor een huurwoning wilt aanmelden moet je goed rekening houden met de inkomenseis die particuliere verhuurders stellen. Voor een vrije sector huurwoning moet je minstens 35 keer de netto huur per maand, bruto per jaar verdienen. 

Voorbeeld: de huurprijs is € 1000 netto* per maand. Je moet dan 35 x € 1000 = € 35.000 bruto per jaar verdienen. Wil je samen huren? Er kunnen 2 huurders op een huurovereenkomst staan. Het tweede bruto inkomen telt ook voor 100% mee. 


PAS NADAT JE WEET IN WELKE PRIJSKLASSE JE EEN HUURWONING KAN HUREN - KAN JE ZOEKTOCHT NAAR EEN GESCHIKTE HUURWONING STARTEN!


WAT TELT MEE

   Bruto jaarloon

   Vakantiegeld

   13de maandWAT TELT NIET MEE

   Kinderalimentatie

   Bijstandsuitkeringen 

   Studiefinanciering


ic

SNEL EEN HUURWONING

  • Huren binnen de vrije sector
  • Selectie en bezichtiging
  • Geen wachttijd

NO CURE NO PAY

  • Onderhandelen  

  • Controleren van het contract
  • No cure no pay
HUURDER

GROOTSTE NETWERK

  • Bezichtigen 's avonds & zaterdag
  • Toegang tot alle huurwoningen
  • Grootste netwerk

ALS JE OPZOEK BENT NAAR EEN HUURWONING DAN HEB JE TWEE OPTIES:


verhuur makelaar zaanstad WONING HUREN UIT ONS EIGEN WONINGAANBOD

Wanneer je een geschikte woning op onze website ziet en deze wilt bezichtigen, zal je eerst via onze website je gratis in moeten schrijven. Hierbij worden enkele gegevens gevraagd zoals je naam, jouw huidige woonadres, jouw salaris e.d. Als je eenmaal staat ingeschreven kunnen wij een bezichtiging voor een woning uit ons aanbod voor jou inplannen. 

Wanneer jij de bezichtigde woning wilt huren zullen wij je vragen om een huurbevestiging-formulier in te vullen, ondertekenen en samen met de gevraagde documenten en een aanbetaling aan ons op te sturen. Na ontvangst van de aanbetaling, zullen wij jouw gegevens grondig controleren en de check-in inplannen. Na de betaling van alle gelden, zullen wij inchecken. Tijdens de check-in zal jij en de verhuurder de huurovereenkomst ondertekenen, de woning inspecteren en daarna ontvang je de sleutels van de woning.

Na ongeveer 7 weken maakt Orange Wonen een afspraak met jou voor een korte visuele controle van de woning. Meer informatie over de procedure lees je op de pagina werkwijze en tarieven.

huurder icon2  ZOEKOPDRACHT GEVEN - HUURWONING ALERT

Wanneer je geen geschikte woning op onze website hebt kunnen vinden, kan je als woningzoekende via het inschrijfformulier op onze website aanmelden. Aanhuurmakelaar Orange Wonen helpt je bij het vinden van geschikte woonruimte rondom Amsterdam, Haarlem, Zaandam of Beverwijk. Daarnaast hebben wij middels ons netwerk toegang tot alle woningen in Nederland. Orange Wonen heeft niet alleen toegang tot de grootste Nederlandse databases van alle huurwoningen, maar ook tot de woningen die nog niet online aangemeld staan. Daarom kunnen wij je snel helpen om jouw droomwoning te vinden.

Nadat je bent ingeschreven ontvang je automatisch “Huurwoning alert” per e-mail, met het nieuwste woningaanbod dat voldoet aan jouw zoekwensen. Bij elke nieuw toegevoegde woning die aan jouw criteria voldoet zal je als eerste een “Huurwoning alert" e-mail ontvangen. Zo blijf je altijd als eerste van alle woningzoekenden op de hoogte en heb je meer kans om deze woning te vinden en te bemachtigen. 

Meer informatie over de procedure lees je op de pagina werkwijze en tarieven.

 VOOR HET GEBRUIK VAN DE HUURWONINGEN DATABASE BETAAL JE EENMALIG €20* PER INSCHRIJVING